Spasavanje podataka sa hard diska

Gubitak podataka može da dovede do gubitka živaca!

Laptop Majstor vrši spasavanje podataka sa laptop i desktop računara, hard diskova i USB flešova.

Ako je već došlo do havarije, bez panike – mi imamo rešenje za vas: spasićemo vaše podatke sa hard diska.

Kako dolazi do gubitka podataka?

Računari su danas postali dostupni svakom. Na njima se skladište informacije od raznog značaja, poslovne i privatne, koje se sve češće čuvaju na njima. Hard diskovi koji čuvaju informacije vremenom postaju sve moćniji (više se informacija skladišti na njima) i sve su jeftiniji.

Međutim, kako se gustina zapisa podataka i razvoj tehnologije unapređivao tako je opadao i kvalitet hard diskova. Masovna proizvodnja ovih uređaja je dovela do opadanja kvaliteta njihove izrade. Veće količine podataka koje se sladište i čuvaju na ovim uređajima znače i veću štetu ako dođe do gubljenja ovih podataka.

Gubljenje podataka može da se desi svakom, bilo kad. Niko nije 100% zaštićen od gubitka podataka. Naša preporuka je da važne podatke čuvate na više mesta, a poželjno je i na nekom cloud serveru..

Glavni razlozi gubitka podataka su sledeći:

 • Manje oštećene ploče hard diska
 • Neispravna elektronika na hard disku
 • Softverski problemi (formatiran hard disk, obrisane particije, pad sistema, izbrisani fajlovi, virusi, zaključan folder ili ceo hard disk)
 • Izgoreo kontroler ili polomljen USB flaš
 • Neispravan firmware hard diska
 • Neispravan RAID niz

Mi posedujemo višegodišnje iskustvo i znanje u oblasti spasavanja podataka sa hard diskova, digitalnih medija i RAID nizova. Ukoliko se desi situacija u kojoj ste izgubili svoje podatke naš zadatak je da te podatke vratimo u kratkom roku kako bi vi nastavili sa svojim radom.

Kako se vrši vraćenje podataka sa hard diska?

Pozovite nas telefonom, reci te nam o kakvom se problemu radi a mi ćemo vam dati stručno mišljenje.

Ukoliko vidimo da vam je potrebna stručna pomoć reći ćemo vam da donesete uređaj kod nas.

Postoje dva načina da nam dopremite uređaj, a to je da dođete lično ili da nam isti pošaljete kurirskom službom.

Dijagnostika problema traje je od jednog do tri dana a postoji i mogućnost (ako vam je baš hitno) da uplatite hitan start čija je cena 1.200,00 dinara.

Kada utvrdimo o kakvom se kvaru radi odmah ćemo vas obavestiti. Ukoliko nam date saglasnost da nastavimo sa radom mi ćemo odmah pristupiti spasavanju podatada sa hard diska.

Kada se utvrdi kvar…šta dalje?

Nakon utvrđivanja kvara i davanja vaše saglasnosti mi obavljamo naredne korake koji se sastoje u:

 • Spasavanje podataka sa hard diska
 • Spasavanje podataka sa USB fleša
 • Spasavanje podataka sa RAID nizova
 • Spasavanje podataka sa mobilnih telefona
 • Spasavanje podataka sa Apple/Mac uređaja
 • Spasavanje podataka sa laptop i desktop računara
 • Spasavanje podataka sa tablet uređaja
 • Spasavanje podataka sa SSD i HDD hard diskova
 • Spasavanje podataka sa memorijskih kartica

Da li hard disk zadržava garanciju?

Ako je vaš hard disk pod garancijom, onda svakako možete tražiti reklamaciju kod prodavca. Međutim, ako je potrebno otvoriti hard disk onda reklamacija nije moguća. U ovakvim slučajevima morate nam dati obaveznu saglasnost.

Važno upozorenje!!!

Bez alata nema zanata! Nemojte da pokušavate da sami spasavate podatke sa hard diska. Ovaj posao zahteva specijalizovanu opremu.

Ukoliko sami, na svoju ruku obavljate ovaj posao, moguće je napraviti veću štetu nego što je ona trenutna, možete izgubiti svoje podatke i u svakom slučaju se izložiti većem finansijskom trošku.

Cenite svoje podatke, svoje vreme i svoj uređaj, prepustite nama da sačuvamo vaše podatke.

Kolika je cena spasavanja podataka?

Cena se određuje prema vrsti kvara na uređaju.

U cenu nije uključena količina podataka koji se spasavaju. Ukoliko ima više kvarova na uređaju, cene se ne sabiraju za te kvarove. Krajnu cenu će odrediti samo najkomplikovaniji kvar.

Osim toga, u cenu se uračunava i vreme utrošeno na popravku uređaja. Mali savet, ukoliko na uređaju imate podatke koji se nalaze na drugom uređaju ili se lako mogu naći na internetu, obrišite ih jer to može uticati direktno na cenu.

Laptop Majstor vam garantuje visoko kvalitetan rad na spasavanju podataka. Mi vodimo računa o vašoj diskreciji i možemo sa vama potpisati Ugovor o tajnosti podataka ukoliko to zahtevate od nas kako bi sačuvali tajnost vaših podataka.

Tu smo za sva vaša pitanja, primedbe i preporuke.

Laptop servis Beograd