Zamena tastature na laptopu

Tastatura laptopa ne radi? Prosuli ste nešto po tastaturi? Određeni tasteri na tastaturi ne reaguju?

Zamena tastature na laptopu je jedna od čestih popravki na laptopu.

Laptop Majstor servis laptopova Vam stoji na raspolaganju da zamenite ili popravite tastaturu na laptopu.

Laptop zamena tastature

Jedan od najčešćih servisa jeste zamena tastature na laptopu.

Tastatura se veoma retko kvari sama od sebe. Kao glavni uzrok kvara tastature jeste polivanje nekom tečnošću. Najčešće je to voda, sok, kafa, čaj ili možda pivo.

Ako tastaturu isprskate sa malo vode, to u većini slučajeva neće biti veliki problem, voda će brzo ispariti. Međutim, ako na tastaturu prospete sok (na primer čašu koka kole) ili sladak čaj odnosno kafu, u tom slučaju se morate obratiti laptop servisu jer je sasvim izvesno da vaša tastatura neće raditi.

Naš servis pruža profesionalnu uslugu zamene tastature na laptopu.

Prva pomoć u slučaju polivanja laptopa

Ukoliko polijete laptop tečnošću prvo što trebate da uradite je da okrenete laptop naopako, isključite ga iz struje i izvadite bateriju laptopa.

Nemojte uključivati laptop jer rizikujete da vam izgori matična ploča.

Odmah se obratite servisu laptopova gde će Vam nakon dijagnoze reći šta da očekujete, da li je čišćenje dovoljno ili će vam tastatura laptopa biti zamenjena novom.

Kvar tastature sam od sebe

Ponekad se dešava da tastatura jednostavno prestane sa radom iako nije bilo nekih spoljašnjih oštećenja. Jednostavno ćete primetiti da su neki od tastera prestali da rade.

U ovakvim situacijama je potrebno da se obratite servisu kako bi pokušao da vam očisti kontakte na ploči i flet kablu tastature a ako ni to ne uspe onda je potrebna zamena tastature na laptopu.

Da li je moguća popravka tastature?

Generalno, tastature za laptop se ne popravljaju, mada je u određenim slučajevima moguća popravka.

Ukoliko nije došlo do oštećenja sloja u sklopu same tastature onda je moguće istu popraviti. Tastatura može biti popravljena i u slučajevima čišćenja iste (fizičko-hemijsko čišćenje) i tada je moguće rešiti problem otežanog kucanja ili ako određena slova preskaču.

Ukoliko se ispostavi da se radi o težim slučajevima oštećenja tastature onda je istu potrebno zameniti novom.

Izbor između nove i polovne tastature

Za bilo koju tastaturu da se odlučite u našem servisu mi vam garantujemo da će 100% raditi i daćemo vam garanciju na to. Glavna razlika između nove i polovne tastature je ta što će polovna tastatura biti jeftinija nego nova.

Polovne tastature čiju zamenu vrši naš servis su testirane i spremne za zamenu na laptop računarima.

Zamena tastature na laptopu

U većini slučajeva potrebna je zamena tastature na laptopu. Čišćenje i popravka tastature je moguća samo kod sitnijih kvarova kao što su prisustvo stranog tela koje onemogućava hod tastera ili taster koji je mehaničkim putem izbijen iz tastature.

Kao jedan od vidova popravke možemo navesti i hemijsko čišćenje tastature koje može rešiti problem otežanog kucanja na tastaturi.

Naš servis će za vas obaviti sledeće korake:

  • proveru ispravnosti tastature
  • proveru flet kabla i ulaza za tastaturu
  • skidanje i čišćenje konektora u sklopu flet kabla
  • mehaničku popravku tastature (procenićemo da li je to moguće)
  • ugradnju adekvatne tastature
  • testiranje rada nove tastature

Postupak zamene tastature

Staru, pokvarenu tastaturu ćemo skinuti sa laptop računara. Očistićemo konektor flet kabla a nakon toga ćemo ubaciti novu tastaturu. Naredni korak je testiranje kako bi bili sigurni da tastatura radi kako treba.

Svakoj zameni tastature pristupamo sa velikom pažnjom i profesionalno kako bi vam u kasnijem radu omogućili nesmetani rad i izbegli eventualne reklamacije.

Naš servis je specijalizovan za ugradnju tastatura na svim modelima laptop kompjutera. Mi vam nudimo sve vrste tastaturnih ploča u koje se ubrajaju: nove, polovne, sa pozadinskim osvetljenjem, integrisane itd.

Koja je cena zamene tastature na laptopu?

Kao što možete i sami pretpostaviti, teško je reći jednu cenu za sve tastature.

Postoji veliki broj modela laptopova raznih proizvođača, pa samim tim i cene se razlikuju.

Cena zamene tastature na laptopu ponekad zavisi i od drugih faktora, kao što su dostupnost na tržištu, nabavna cena kod dobavljača itd.

Neka okvirna cena zamene tastature na laptopu se kreće od 25 do 50 evra.

Slobodno nas kontaktirajte za sve informacije!

Laptop servis Beograd