Zamena DC konektora

Stavili ste laptop da se puni ali on ne reaguje? Laptop se čas puni, čas prestaje sa punjenjem? Polomljen je konektor za punjenje što se vidi i golim okom?

Zamena DC konektora punjenja na laptopu obavlja se u Laptop Majstor servisu rutinski i u kratkom vremenskom roku.

Ukoliko imate ove i slične probleme sa punjenjem laptopa najverovatnije se radi o prekidu kontakta između konektora punjača (džek) i ulaza punjača u laptop (DC konektor).

Mi ćemo vam pomoći da rešite ovaj problem.

Tipovi DC konektora

DC konektor predstavlja električni konektor za napajanje direktnom strujom.

Postoji više modela ovog konektora a oni se dele prema svom obliku (mikro USB konektor, okrugli DC sa iglicom, okrugli sa DC rupicom, specijalni konektor kakav koriste Apple uređaji).

Prema načinu montaže postoje dva tipa DC konektora:

  • DC konektor punjenja zalemljen na matičnoj ploči i
  • DC sa kablićem koji se ugrađuje u kućište monitora.

Kako dolazi do kvara DC konektora punjenja?

U većini slučajeva se dešava da se kabal koji napaja laptop nepažnjom povuče dok je utaknut u laptop. U ovakvim situacijama DC konektor se lako iskrivi, deformiše i kada se to desi dolazi do problema u punjenju laptopa.

Kako utvrditi da je DC konektor pokvaren?

I vi možete utvrditi ovaj kvar tako što ćete primetiti da se ne dešava proces punjenja laptopa kada utaknete punjač u njega. Signalna lampica ne reaguje kada je laptop povezan sa punjačem, laptop se ne uključuje.

Još jedan od simptoma može biti i sporadično punjenje koje je čas ok a čas nije, a zavisi od mrdanja punjača koji je utaknut u laptop. Isto tako, ukoliko skinete bateriju sa laptopa, utaknete punjač i ako se laptop isključi kada mrdnete punjač onda se takođe radi o kvaru konektora punjenja.

Ako imate ovakve simptome onda se radi o kvaru na konektoru punjenja. Možete definitivno biti sigurni da se radi o problemu sa punjačem ako laptop povežete sa drugim punjačem i on krene sa punjenjem.

Zamena konektora punjenja
(DC konektora) u našem servisu

Mi vam nudimo brzu i kvalitetnu uslugu zamene konektora punjenja. Nema mesta očajavanju ako primetite da se vaš laptop ne puni, prepustite nama dijagnostiku kvara i rešavanju problema koji imate.

Mi ćemo za vas obaviti sledeće korake kod menjanja DC konektora:

  • Provera ispravnosti punjača laptopa (snaga, napon, stabilnost u radu)
  • Provera ispravnosti AC kabla
  • Kontrola i provera konektora na punjaču i DC kabla
  • Otvaranje laptopa i zamena nespravnog DC konektora
  • Čišćenje kontakata hemijskim putem
  • Lemljenje konektora
  • Testiranje laptopa

Besplatna zamena termalne paste i čišćenje laptopa uz zamenu konektora

Zamena DC konektora podrazumeva otvaranje kućišta laptopa. Pošto se otvara kućište naš servis će očistiti laptop od prašine i zameniti termalne paste i ovu uslugu vam nećemo naplatiti (besplatna je).

Na lageru posedujemo DC konektore svih marki laptopova (Acer, Asus, Apple, HP, Dell, Toshiba, Lenovo, Sony, Samsung, LG itd.) Ukoliko posedujete neki specifičan model laptopa mi možemo dobaviti potreban konektor koji će biti zamenjen.

Neispravan DC konektor može oštetiti i druge komponente laptopa

DC konektor je vitalan deo vašeg računara. Usled njegovog kvara može doći do kvarova ostalih delova laptopa.

Ne dozvolite sebi da vam se pokvari hard disk računara pri čemu ćete ostati bez podataka koje imate na laptopu. Takođe, usled čestih prekida napona stradaće i baterija laptopa.

Ukoliko primetite napred navedene simptome kontaktirajte nas. Zamena DC konektora je rutinska operacija u Laptop Majstor servisu laptopova.

Zamena DC konektora na laptopu - cena i rok popravke

Laptop Majstor vrši popravku ili zamenu DC konektora na laptopu najčeće u roku od 1 radnog dana ili po dogovoru. O svemu ćete biti obavešteni prilikom ostavljanja laptopa na servis.

Cena zamene DC konektora punjenja kreće se oko 3000 dinara u zavisnosti od modela laptopa i tipa konektora, o čemu ćemo Vas obavestiti pre popravke.

Laptop servis Beograd